Начало Автомобили Renault ZOE ще направи премиера Автомобилен салон 2015

Renault ZOE ще направи премиера Автомобилен салон 2015

18
0
Renault,Renault Zoe,Zoe

Renault ZOE известява началото на нова ера, такава, в която електрическата мобилност става достъпна за всички. Той бележи важна стъпка напред за автомобилната индустрия, а също и за Renault. Проектиран от самото начало като напълно електрически автомобил, Renault ZOE е супермини с чисти и плавни линии. Откроимата предна част изразява новата идентичност на марката със своя приятелски, привлекателен вид. Синият ефект на логото, фаровете и затъмнените стъкла идентифицират ZOE като електромобил. Отразявайки концепцията за чистота, интериорът цели да създаде релаксиращо, дзен усещане с материали, които са меки на допир. 

ZOE е моментално разпознаваем като електрически автомобил, със син ефект на Renault логото и фаровете, както и затъмнените стъкла. Необичайно за сериен автомобил, задните светлини са прозрачни, със син, концентриран край. Те стават червени само по време на спиране и когато светлините се включат през нощта. По този начин общият цвят на купето изглежда еднакъв. 

Арматурното табло е изработено от един блок с изчистени и ненатрапчиви линии. За изработката му е използван материал, който е нов за автомобилната индустрия, мек на допир и вдъхновен от света на интериорния дизайн. Чистата, релаксираща атмосфера е подчертана чрез използването на пастелни цветови комбинации в купето – при версиите Life и Zen – и от присъствието на нови технологии. Екранът с размер  7 инча на Renault R-Link конзолата сякаш плува пред арматурното табло, докато TFT (Thin Film Transistor) екранът на контролния панел намеква за високотехнологичното съдържание на ZOE. 

Седалките са с вградени подглавници, с бледа текстилна тапицерия (при версията Zen), третирана с Teflon® защита срещу петна за по-лесно почистване. Идентичността на ZOE като автомобил с нулеви емисии се подсказва от инициалите Z.E. върху топката на скоростния лост и върху подглавника на шофьорската седалка. Пиктограма, наподобяваща принтиран кръг, може да се види върху тапицерия на тавана и на арматурното табло.

Със ZOE, Renault прави мобилността с нулеви емисии достъпна за по-голям брой хора. ZOE е първият автомобил, проектиран като изцяло електрически модел и продаван на достъпна цена, идеален за ежедневна употреба. Въплъщавайки опита на Renault в сферата на електромобилите, той се характеризира с най-модерната електрическа технология. 

Пробегът на ZOE е удължен до 240 км, благодарение на нов електромотор, наречен R240, комбиниран с батерия, подпомагана от оптимизирана система за контрол на енергията.

 – Моторът R 240 е собствено производство на Renault, проектиран от инженерите в Technocentre и завода в Клеон, където се произвежда моторът (Клеон се намира недалеч от Флинс, където се произвежда ZOE).

 – Сега ZOE се радва на 30 км по-дълъг пробег, осигурявайки на автомобила най-дългия пробег в класа. 

Новият мотор разчита на нова зарядна система Caméléon, която позволява по-бързо зареждане у дома (3kW и 11kW). Във всяка минута, в която батерията се зарежда, потребителите получават допълнителен километър пробег (времето за нормално зареждане е намалено с 10%).

ZOE все още може да се зарежда бързо с 22kW мощност.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.