Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено е още далеч от закупуването на Лотус

Рено е още далеч от закупуването на Лотус

25
0

Рено е още далеч от това да закупи екипът на Лотус и сделката не е формалност. Това обявиха спортният директор на френската компания Сирил Абитебул (на снимката) и собственикът на тима Жерар Лопес. Преговорите между двете страни са в напреднала фаза, като босът на Рено Карлос Гон трябва да даде финалното си одобрение.

А изглежда, че то няма да дойде без французите да бъдат признати за исторически тим и да получат допълнителни пари от управляващия търговските права Бърни Екълстоун. Британският милиардер пък е известен с това, че не дава пари току така, без да има изгода.

Според Лопес ситуацията е окуражаваща за Лотус, но е твърде рано да се смята, че завършването на сделката е просто формалност. „Не е тайна, че двете страни работят, за да постигнат нещо, но то не е направено още, заяви Лопес пред motorsport.com. – В края на краищата решението ще бъде взето с боса на Рено и Нисан (Карлос Гон). Бърни от своя страна беше много услужлив. Мисля, че всички ние се движим във вярната посока.”

От Рено потвърдиха обаче, че за момента всичко е възможно. Френската компания може да закупи друг тим, като Форс Индия или Заубер, или дори да напусне спорта.