Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено подготвя протест срещу автомобила на Рейсинг Пойнт

Рено подготвя протест срещу автомобила на Рейсинг Пойнт

1629
0
Рейсинг Пойнт
снимка: Майкъл Потс

Екипът на Рено във Формула 1 готви протест срещу колата на Рейсинг Пойнт. Това съобщава немското издание Auto Bild, позовавайки се на свои източници. Информация за подобен ход се появи още преди няколко седмици, като изглежда френският тим е твърд в намерението си да подаде официална жалба.

Екипът на Лорънс Строл в голяма степен изкопира автомобила на Мерцедес от миналата година. Това предизвика недоволството на много от отборите в решетката.

Карлос Сайнц от Макларън дори заяви, че RP20 на практика е колата на Мерцедес от миналата година, оцветена в розово. От Рейсинг Пойнт признаха, че са изкопирали колата на Сребърните стрели от 2019 г., но са го направили според правилата.

От Рено също са много недоволни от ситуацията, като пилотите на Рейсинг Пойнт Серхио Перес и Ланс Строл постигаха едни от най-добрите времена по време на предсезонните тестове. И изглежда от френския тим подготвят протест срещу колата, в който ще изложат своите мотиви.

Според информацията, от Рено смятат, че в Рейсинг Пойнт са отишли твърде далеч при копирането на автомобила на Мерцедес от миналия сезон. И това според тях не е позволено от правилата.

Причината от екипа да не избързват с протеста за момента е, че те искат да видят дали Рейсинг Пойнт ще се появи на тренировките за Гран при на Австралия със същата кола. И ако това стане, тогава френският тим ще подаде жалбата си.

Смята се, че в Ред Бул пък подготвят протест срещу кормилната уредба със система DAS на Мерцедес. Тимът е оспорил и легалността на задните спирачки на Сребърните стрели.