Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено „много вероятно“ с четири клиентски отбора през 2014 г.

Рено „много вероятно“ с четири клиентски отбора през 2014 г.

33
0
двигател,Рено

И през следващата година Рено ще снабдява с двигатели четири тима от Формула 1. Така поне смята френския производител в момента. Вече са подписани договори с Ред Бул и Торо Росо, освен това преговорите, водени с отборите на Лотус и Катерам явно са в доста напреднала фаза. Това потвърди и отговарящия за програмата Жан-Мишел Жалиние в рамките на събитие на Рено във Франция.

„Много вероятно и през следващата година ще продължим да снабдяваме четири отбора“, цитиран бе Жалиние от Ройтерс. Преговорите с Лотус и Катерам били „пред успешен край“. Преди това обаче ще бъде представено официално продължаването на работата с Ред Бул, като новия агрегат е разработен съвместно с отбора. Представянето ще се случи на ежегодното авиошоу в Бурже, в покрайнините на Париж. Едва след него ще бъдат обявени останалите партньорства.

Със сигурност през следващата година Уилямс няма да сътрудничи с Рено, след като тима от Гроув подписа с Мерцедес. Според Жалиние въпреки това френския производител няма да търси партньорство с повече от четири отбора.