Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено може да доставят двигатели на повече екипи в F1

Рено може да доставят двигатели на повече екипи в F1

150
0
двигател,Рено

Рено може да обмисли доставка на повече отбори във Формула 1, но единствено ако това не попречи на контрактите с настоящите екипи, ползващи агрегатите на френската компания и най-вече – този с шампионите от Ред Бул. Изявлението бе направено от шефа на концерна Карлос Гон, според когото готовност за разширение има.

Бихме доставяли мотори на толкова отбори, колкото правилата разрешават. Технологиите не са лимитирани само до няколко екипа. Готови сме да предложим нашите на повече тимове, но при условие, че това не отвлече вниманието ни от екипите, които печелят – заяви Гон, цитиран от ESPN F1.

4 отбора са с двигатели Рено понастоящем – Ред Бул, Лотус, Уилямс и Катерам. Тимът от Милтън Кийнс спечели през 2012-а шампионата на Формула 1 за трети пореден път, а тези от Енстън и Гроув взеха победи (съответно в Абу Даби и Испания).

За нас запазването на силна техническа връзка с Ред Бул е приоритет. Желанието ни е винаги да работим с отбори, които печелят и се състезават. В същото време сме готови да доставяме технологията и на други екипи – допълни Гон.

Той каза още, че алиансът Рено-Нисан ще продължи участието си във Формула 1 дотогава, докато намира смисъл в това:

Рено е в F1 от толкова много години и са спечелени толкова много титли. Сега идва Инфинити и се работи с един тим, за да се изведе алиансът отново на първите редици – заяви Гон.