Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено не са притеснени от слабия първи тест

Рено не са притеснени от слабия първи тест

30
0

Рено не отдадоха голямо значение на факта, че първият им тест на новия R29 е бил разочароващ и изразиха увереност, че колата ще се подобри през следващите няколко седмици.

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо бе най-бавен от пилотите в единствения сух ден на пистата Алгарве – на 2 секунди зад новия Уилямс FW31. Още в самото начало на теста на новата кола Алонсо се оплака от лошо управление и липса на сцепление.

Въпреки това главният инженер на отбора, Пат Саймъндс, е оптимист по отношение на развитието на новата кола, въпреки че тестовете миналата седмица не минаха по план.

„Разочарован съм” – каза Саймъндс. „Не беше особено добър тест. Не всичко вървеше по начина, по който ни се искаше.”

„Но пък поне събрахме много информация за разглеждане, като видяхме на кои страни да обърнем повече внимание. Аеродинамиката на настоящите коли е много различна и вероятно не сме обърнали достатъчно внимание на този факт при настройването на колата.”

„Можем да се справим по-добре, което ще направи и колата по-лесна за каране – а оттам и по-добра. Но определено тази година именно следващите няколко теста ще бъдат основен индикатор за представянето на отборите.”