Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма шанс за подиуми през новия сезон, смята Алези

Рено няма шанс за подиуми през новия сезон, смята Алези

37
0

Бившият пилот от Ф1 Жан Алези смята, че екипът на Рено няма шанс да постигне подиуми през 2016 г. Френският концерн закупи Лотус и ще бъде отново в решетката със заводски тим, като се очаква и да има достатъчно голям бюджет, който да му позволи да се бори с големите екипи за титлите в следващите години.

Според Алези обаче това няма да се случи през новия сезон, като базираният в Енстън тим нямало да стигне дори до класиране в топ 3. Жан кара за екипа през 1996 г. и 1997, когато той носеше още името Бенетон, като не постигна победа, но все пак записа 13 класирания на почетната стълбичка.

„Завръщането на Рено като заводски отбор е много важно за Франция не само за следващия сезон, но и в по-дългосрочен план, заяви Алези. – Ще е много полезно за страната ни. Но не мисля, че тимът има шанс за подиуми. Той трябва да бъде изграден отново и ще има преходен период.”

Алези също така смята, че е щяло да бъде страхотно за феновете сезон 2015 да се реши в последния кръг в Абу Даби, но въпреки това е на мнение, че като цяло годината е била добра. Защото Хамилтън и Розберг са били много близки като представяне, но проблемите с надеждността на колата са оказали голямо влияние върху крайния изход от битката.

Според Алези голямата изненада за миналия сезон е била представянето на дебютанта Макс Верстапен. Холандецът направи страхотни състезания и изпреварвания, постигайки две 4-и места в Унгария и САЩ.

„Имаше напрежение за него от медиите и на тази ранна възраст той се представи наистина добре. Чудесно е да видиш млад пилот, който да върши чудесна работа”, завърши Жан.