Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено няма да се оттеглят от Формула 1

Рено няма да се оттеглят от Формула 1

37
0

Флавио Бриаторе отрече възможността Рено да бъдат един от следващите производители, който ще се откаже от Формула 1. Във Валенсия стана ясно, че бюджетът на Тойота за 2010 година все още не е одобрен от ръководния борд на японския производител.

Предполага се, че Тойота Мотор Корпорейшън очакваt резултатите от първата половина на финансовата година, преди да дадат зелена светлина на тима.

BMW и Хонда също решиха да се оттеглят от спорта, въпреки че в момента се взимат мерки за намаляването на разходите. Говореше се, че и Рено обмислят участието си във Формула 1, въпреки че – заедно с Тойота – подписаха споразумението Конкорд, обвързващо ги до 2012 година.

„Не разбирам защо винаги този въпрос се свързва с Рено“ – каза шефът на Рено, Бриаторе. „В последните пет години Рено продължават да се състезават, а много други хора не го правят. Няма проблеми при нас.“

Бриаторе разкрива, че Рено дори правят планове за бъдещето си отвъд споразумението с ФИА и собственика на комерсиалните права на Формула 1.

„Рено искат да останат още дълго във Формула 1, а споразумението Конкорд е подписано само до 2012 година. Тогава ние ще започнем да мислим за ’13, ’14, ’15, ‘16″ – завършва италианецът.