Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено обясни защо не разкри изцяло автомобила

Рено обясни защо не разкри изцяло автомобила

2133
0
снимка: Рено

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул обясни защо тимът не показа изцяло новата си кола R.S.20. Вчера на представянето на отбора бяха разкрити само елементи от нея, без да се вижда носа и предното крило.

Самата кола беше оцветена изцяло в черно и изобщо не присъстваше на презентацията в Париж. Абитебул заяви, че всъщност физически тя още не е готова.

„Вървим по график, но физически колата още не е готова, каза французинът. – Единствената ни възможност беше да покажем автомобил, който не е новият ни, а само направен да изглежда като нов. А това за мен е пилеене на пари.“

Сирил Абитебул
Сирил Абитебул, снимка: Рено

По думите на Абитебул това, че автомобилът не е готов, не означава, че има забавяне в подготовката. Според него реално никой отбор не е в състояние на този етап от сезона да покаже истинската си кола, с която ще започне сезона заради развитието и поставените срокове.

Техническият директор Марчин Будковски заяви още, че най-важното нещо за тима е да не повтори грешките си от миналия сезон. Той обясни, че R.S.20 е еволюция на миналогодишния болид.