Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено още е далеч от решение за бъдещето си

Рено още е далеч от решение за бъдещето си

42
0

Рено още е далеч от окончателното си решение около бъдещето на тима във Формула 1. Според управляващият директор на тима Сирил Абитебул то ще бъде взето най-ранно през септември. Френската компания продължава да разглежда и да преценя възможностите си в спорта за и след 2016 г., в края на която изтича договорът за доставка на двигатели с Ред Бул и Торо Росо. Рено реално има три възможности пред себе си: да продължи във Ф1 като доставчик на двигатели, да напусне изцяло спорта или да продължи да участва в него с цял отбор, купувайки Лотус.

„Не е тайна, че работим по много неща, включително да направим двигателя си по-конкурентен, защото честно казано без такъв няма да се случи каквото и да е, заяви Абитебул пред „Аутоспорт”. – Вярно е, че разглеждаме различните опции, но няма да има бързо решение. Процесът е дългосрочен и не бързаме с нищо. Няма да правим други коментари поне до септември. Далеч сме от необходимите условия, за да вземем правилното решение. Няма краен срок за решението ни.”

Абитебул заяви още, че то, каквото и да е, ще бъде за добро и ще има голямо влияние върху стратегията на компанията в дългосрочен план. Предпочитаме да изчакаме малко и да сме сигурни, че вземаме правилното решение. Не трябва да бързаме и да се базираме на грешни предположения. Сега имаме договор с Ред Бул и Торо Росо до 2016 г. и ще го изпълним. Те са два фантастични тима, но ние искаме да свършим добра работа колкото може по-бързо за тяхното удовлетворение.”

Абитебул допълни, че Рено не работи само върху Ф1, а се занимава с много интересни проекти извън Гран при, като компанията има намерение да остане голям играч в моторния спорт.