Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено оттеглиха обвиненията си срещу Пикет

Рено оттеглиха обвиненията си срещу Пикет

38
0

Рено прекратиха делата си за углавни действия от страна на Нелсън Пикет баща и Нелсън Пикет син, след като тази седмица световният моторспорт съвет взе своето решение по казуса с катастрофата в Гран при на Сингапур 2008. Тимът насрочи разследване срещу бившия световен шампион и сина му, като същото направи и Флавио Бриаторе. Но докато сега Рено прекратиха действията си, то изглежда бившият им тим-шеф не смята да го прави.

„Искаме да оставим цялата тази афера зад гърба си. Углавните преследвания бяха докарани във Франция, но след това бяха прекратени. Те бяха започнати на 11-ти септември заради шантаж и фалшиви обвинения и бяха повдигнати както от тима на Рено, така и персонално от Бриаторе срещу Пикет баща и Пикет син.

Получих информация, че френския съвет е писал на обществения прокурор миналия петък с цел да прекрати криминалните жалби от страна на тима на Рено във Ф1, но аз разбрах също и че второто дело – това на Бриаторе, не е прекратено. Нашето намерение обаче е да направим всичко, което можем, за да оставим тази тъжна история зад гърба си“, обясни адвоката на Рено – Али Малек.