Начало Автомобили Рено по пътя на коприната

Рено по пътя на коприната

45
0

Рено по пътя на коприната

На 2 април тази година в гр. Лион – Франция, стартира експедицията Пътя на коприната 2005. До средата на месец юни 8 камиона Renault, управлявани от служители на фирмата, ще изминат пътя от Лион до Пекин по следите на митичния път на коприната, следвайки примера на пътешествениците от миналите векове. Част от екипа на “приключението”- 5 камиона Renault Kerax и два специални джипа Nissan, преминаха територията и на България по пътя си към Истанбул. Керванът влезе в Русе на 13 април, прекара нощта в града и на следващия ден пое към Турция през Варна. В морската ни столица пътешествениците бяха посрещнати с добре дошли от заместник-кмета на града, както и от софийските и местните дилъри на Renault.

Изминавайки 20 000 км. през Европа, Турция, Иран, Туркмения, Узбекистан, Казахстан, Киргистан и Китай, прекосявайки вътрешна Монголия, участниците ще пресекат и четири пустини

В подготовката на похода и избора на маршрут са взели участие като консултанти утвърдени пилоти като Елизабет Яасинто, записала в своя актив многобройни участия в рали Париж-Дакар, Жан-Луи Шлесер и Рене Медж. Те ще се присъединяват последователно към екипа на похода, за да го подкрепят със своя опит и знания при преминаването на различни етапи с тежки пътни условия през територията на азиатските държави.

С експедицията “Пътя на коприната 2005 поделението на френската компания Renault Trucks цели да затвърди своя имидж и позиции както в Европа и Средния Изток, така и в Централна Азия и особено в Китай, където амбициите за развитие са изключителни.