Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено решава бъдещето си в Гран при в края на годината

Рено решава бъдещето си в Гран при в края на годината

31
0

Рено ще обяви в края на годината дали ще остане във Ф1 като доставчик на мотори, дали ще има отново цял заводски отбор или пък ще реши да се оттегли от спорта. Договорът на френската компания като снабдител на двигатели за Ред Бул и Торо Росо изтича в края на 2016 г. В последните седмици се появиха много спекулации за бъдещето на марката в спорта, като много от тях предричат оттегляне от Гран при.

„В Ред Бул искат сигурност, че ние имаме капацитетът да настигнем лидерите, заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул пред Аутоспорт. – От наша страна, ние имаме нужда от увереност, че можем да наваксаме изоставането си. Освен това се нуждаем от увереност, че спортът продължава да има своята стойност, както и партньорството ни с Рено. Но това са неща, които се изграждат с времето. Няма за какво да се бърза. Но бих могъл да си представя, че те ще искат да знаят в един момент какво ще има между скоростната кутия и резервоара в болида им през 2017 г.

Според слуховете Рено може да закупи тимовете на Торо Росо, Лотус или Мейнър  Маруся, но според спортния директор на Ред Бул Кристиан Хорнер компанията ще напусне спорта, ако правилата за задвижващите системи не се променят.”

„В момента най-доброто нещо, което можем да направим, е да приемем, че ще продължим нещата както досега – ние да останем като доставчици на мотори, а те (Ред Бул) като клиенти на Рено, каза още Абитебул. – Това ще ни даде най-добрият шанс за бърз успех за общата ни организация Но паралелно с това работим и за бъдещето. То може да е различно за тях или за нас, но при всички положения няма да имаме бъдеще (във Ф1) ако нямаме конкурентноспособен двигател.