Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено с увеличен бюджет за 2016 г., ако остане във Ф1

Рено с увеличен бюджет за 2016 г., ако остане във Ф1

36
0

Рено ще разполага с по-голям бюджет и по-добри съоръжения за работа от следващия сезон, ако разбира се остане във Формула 1. Очаква се френската компания да закупи екипа на Лотус в следващите няколко дни и през 2016 г. да участва отново във Ф1 като заводски отбор, който сам прави шаситата и задвижващите си системи.

Окончателното решение ще бъдат на големия бос на Рено Карлос Гон, като при положение, че компанията се завърна в Гран при като цял отбор, то със сигурност ще инвестира повече пари за развитието на болида, за да може той да върне Рено в челото на класирането.

„Ако решението на Гон е положително, ще имаме допълнителен бюджет, заяви управляващият директор на Рено Ф1 Сирил Абитебул. – Мисля, че винаги сме били малко ограничени в този аспект, но ще имаме допълнителни средства, което е съществено значение. Увеличението е двуцифрено в проценти, което е добре. Освен това ще имаме нов стенд с един цилиндър за развитие на двигателя през януари, което ще увеличи с 50% тестовия ни капацитет когато говорим за средно и дългосрочно развитие. Натискаме здраво и инвестираме и честно казано се чувствам уверен.”

Очаква се за следващия сезон тимът да привлече и нови хора на управляващи технически позиции, тъй като в момента такива според Абитебул не достигат. Специално според Абитебул Рено страда от липсата на някой, който да се фокусира само върху това да ръководи подобренията по отношение на представянето на колата във Вири.