Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено са в прилична форма според Алонсо

Рено са в прилична форма според Алонсо

57
0

2-а позиция във втората свободна тренировка в Сингапур записа Фернандо Алонсо след 4-о постижение в първата. Двукратният световен шампион и тимът му Рено упорито се опитват да оставят зад гърба си скандала заради надпреварата през миналия сезон на същото трасе, макар последствията (като видимата липса на логата на ING и Мутуа Мадрилена) обаче да личат. Всички обаче избраха най-добрия вариант за справяне със ситуацията – потопиха се в работа.

Фернандо направи общо 7 излизания в двете сесии, като междувременно настройките на колата му не бяха променяни твърде много.

Пистата бе много мръсна и хлъзгава и в двете тренировки, а това винаги е предпоставка за трудно установяване поведението на автомобила и подобрение на баланса, а и задната част не бе стабилна. Мисля обаче, че извлякохме максимума от времето си на трасето и сме в прилична форма за утре – коментира испанецът.

Съотборникът му Ромейн Грожан имаше доста проблеми. Той все още не е напълно възстановен от стомашния вирус, който го мъчи, но не това бе повод за тревогите му. Пилотът катастрофира в първата сесия, за всеобщ ужас в Рено – на същия 17-и завой, където миналата година се удари Нелсън Пикет младши и заради който инцидент в началото на седмицата отборът бе наказан. Все пак екипът прояви чувство за хумор в лицето на новоназначения си началник Боб Бел.

Реакцията ни беше: „Боже мили, само не там!“ – заяви усмихнато той.

Самият Ромейн за първи път кара на изкуствено осветление в толкова необичаен по принцип за Формула 1 час и загубеното време не му помогна да свикне. Французинът все пак се надява, че утре ще успее да навакса и да подобри колата си, след като във втората сесия пък го сполетяха няколко технически проблема.

– Днешният ден не мина точно по план – заяви и Бел. – Катастрофата на Ромейн означаваше, че загуби значителна част от тренировката. После имаше други грижи и пак не кара колкото ни се искаше. А точно днес трябваше да е най-много на пистата. Фернандо пък нямаше сцепление в задната част на колата си. Като цяло труден ден, но ще работим, за да се справим с проблемите с баланса.