Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено се надява задвижващата система да работи на 100% до Гран при...

Рено се надява задвижващата система да работи на 100% до Гран при на Канада

38
0
Рено Спорт F1

Екипът на Рено Спорт F1 се надява задвижващата им система да работи на 100% до Гран при на Канада.

Отборите, използващи двигателите и допълнителни системи на френския производител, имаха проблеми още в предсезонните тестове. Нещата се подобриха от началото на сезона досега, но все още има изоставане спрямо съперниците, особено тези с Мерцедес. Следващите надпревари от календара са в Испания и Монако, където се очаква по-добро представяне, но шефът операции на пистата Реми Тафен не позволява глътката въздух да разсейва хората му от по-големите проблеми.

Не бих казал, че изпитваме кой знае какъв оптимизъм, все още сме съсредоточени върху реалността. В Барселона и Монако може да не зависим чак толкова от мощността, но пък там огромно значение ще има енергията. Винаги е важно задвижващата система да работи както трябва по време на надпреварата. Поне имаше три седмици пауза (между стартовете в Китай и Испания – б.р.), през които продължихме да работим. Преди Монреал може да разполагаме с нещо, което да е близо до 100% ефективност – коментира Тафен.

Той допълни, че ситуацията изглежда обещаваща, но не бива да се забравя необходимостта от достатъчно висока издръжливост:

Трудим се и в тази област. Не ни е необходимо само достатъчно добро представяне, за да завършим всички състезания.

Мерцедес очевидно се справиха най-добре със задвижването и въпросът е дали Рено ще успеят да ги настигнат или ще се борят да го сторят чак догодина.

В момента е много трудно да се каже, защото когато стигнем до момента да разполагаме с едно и също количество енергия в рамките на обиколка, въпросът ще опре до максимална мощност. Как се сравнява това? Сега се вижда ясно, че Мерцедес са по-бързи и на правите, и в обиколка като цяло, което ме кара да предполагам, че са с по-добър двигател от нас. Но пак казвам – V6 агрегатът, турбото, електрическата енергия не определят изцяло представянето. Можем да водим дискусии за масло, гориво, а ние работим и прогресираме заедно с Тотал по отношение на бензина. Определено очакваме повече – каза още Тафен.