Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено се опасяват, че им липсва скорост

Рено се опасяват, че им липсва скорост

52
0
Бруно Сена

Трима пилоти провеждаха изпитания за екипа на Рено днес. Бруно Сена отстъпи автомобила си на Ромейн Грожан за първата сесия на пистата Яс Марина, но участва нормално във втората редом до съотборника си Виталий Петров. Руснакът изгуби известно време заради проблем със системата за управление – експериментално решение за следващия сезон, а по-късно имаше грижи и с електрически компонент, довел до затруднения със запалването. Френският пилот обаче свикна бързо с автомобила и бе 12-ти в първата за състезателния уикенд тренировка.

Като дете на Коледа съм в момента! – възкликна Грожан. – Фантастично е да седна пак в автомобил от Формула 1. Изпробвахме няколко различни неща, като се стараехме да не разстройваме нормалната програма на отбора и мисля, че попаднахме на някои идеи. Беше доста трудно да карам с гумите медиум, прототипните софт бяха далеч по-добре като издръжливост – коментира още той.

Сена се опасяваше, че екипът може отново да няма достатъчно скорост и търсеше как да подобри темпото.

Квалификацията ще е особено сложна за нас, но трябва да използваме всяка появила се възможност. Новите Пирели пък като че ли се износват малко по-малко от предишния софт и се оказа интересно сравнение – допълни бразилецът.

Петров пък призна, че денят му изобщо не е бил лесен, особено по отношение поведението на задната част на автомобила му.

Освен това сме доста бавни – продължи руснакът. – Другата особеност в ситуацията е падането на температурата между първата и втората сесия. Интересно като излизаш от бокса да виждаш как слънцето слиза все по-надолу, докато накрая караш по тъмно.