Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще гонят Мерцедес в Канада

Рено ще гонят Мерцедес в Канада

41
0

Отборът на Рено е готов да предизвика Мерцедес по време на състезателния уикенд за Гран при на Канада във Формула 1.

– Единственото ни разочарование [от Турция] е, че не успяхме да задминем Мерцедес – все още ни липсва някоя и друга десета от секундата [като скорост], за да ги бием в квалификация – призна Роберт Кубица. – Състезателното ни темпо е подобно, дори може да сме по-бързи, така че е важно да намалим разликата.

Според техническия директор на екипа Джеймс Алисън някои характеристики на пистата Жил Вилньов ще паснат на R30 много добре и това ще помогне в битката със съперниците.

– Започнахме годината на известна разлика от Мерцедес и постепенно ги догонвахме. Роберт бе и пред двата Мерцедес-а за първи път в Монако, но пистата там е необичайна. Затова бе още по-окуражаващо, че буквално им дишахме във врата на Истанбул парк. Това потвърждава прогреса ни спрямо тях и ако задържим настоящото темпо на развитие, то съм сигурен, че ще ги изпреварим много скоро – обясни Алисън.

За Виталий Петров ситуацията в Монреал ще е по-сложна, тъй като той не познава трасето. Руският дебютант обаче придобива все повече увереност и след първото си класиране в топ 10 на квалификация, ще гони подобен резултат и в Канада. Той бе доволен от темпото си в Турция и възможността да се бори с топотбори, макар и да изпитваше разочарование, че изпадна от зоната на точките.

(пълните текстове на интервютата на Виталий Петров, Роберт Кубица и Джеймс Алисън може да откриете в секция Интервюта)