Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено, Торо Росо и Лотус за пробите на Каталуния

Рено, Торо Росо и Лотус за пробите на Каталуния

30
0

Тренировки на спирания в бокса прави сутринта отборът на Рено с Витали Петров зад волана на R30. Следобед тимът изпробва различни настройки с колата.

– За първи път екипът ни имаше възможност да тренира пистопи с автомобил и нямаше процедурни проблеми. За съжаление в ранния следобед се появи хидравличен проблем, заради който се наложи смяна на част от цялата система, като това бе причина за по-малкото обиколки (общо 74 – б.р.) – коментира главният инженер Алан Перман.

Най-много обиколки от 11-е пилоти направи Хайме Алгерсуари – 111. Следобед испанският пилот изпробва нова спирачна система на Торо Росо STR5. В екипа бяха окуражени от това, че нямаха повреди и покриха толкова километри без проблеми.

Като удовлетворяващ определиха деня в Лотус след 76-е обиколки на третия пилот на екипа Файруз Фаузи. Техническият директор Майк Гаскойн бе доволен от липсата на технически проблеми.

– Сутринта правихме успешни проби по двигателя, преминахме през серии системни проверки. За първи път тренирахме стартове, а междувременно наблюдавахме и отразихме температури и налягания вътре в колата – допълни той.