Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо готов да приеме успех на Ред Бул и Хонда

Рикиардо готов да приеме успех на Ред Бул и Хонда

63
0
Даниел Рикиардо,Макс Верстапен

Даниел Рикиардо заяви, че е готов да приеме успех на Ред Бул с новия им партньор Хонда, а Макс Верстапен да стане световен шампион. Австралиецът реши да напусне големия отбор на Дитрих Матешиц и да отиде в Рено, а на негово място беше нает Пиер Гасли.

Една от причините Даниел да напусне беше именно съмненията му в качествата на задвижващите системи на японците. От друга страна изглеждаше, че Верстапен е фаворизиран в тима за сметка на Рикиардо.

„Вече ми е минала през главата такава вероятност и съм се примирил, че това може да се случи – Ред Бул и Хонда да успеят всички и Макс да стане шампион, каза Даниел пред RACER. – В крайна сметка, аз усещах така или иначе, че имам нужда от промяна.

Дори Ред Бул да разбият всички през 2019, не съм убеден, че щях да мога да се възползвам изцяло от това, ако ме разбирате. Така че съм приел нещата такива каквито са, и вярвам, че за мен това беше правилното време да напусна.“

Австралиецът разкри още, че не е имал много възможности за промяна на отбора: „Нямах много опции и не беше като да съм могъл да подпиша с Мерцедес преди 2 години, а да не съм искал. Затова не съжалявам за решението си и съм щастлив.“