Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Мога да победя Хамилтън, ако сме с еднакви коли

Рикиардо: Мога да победя Хамилтън, ако сме с еднакви коли

50
0

Даниел Рикиардо смята, че може да победи Люис Хамилтън, ако двамата разполагат с едни и също коли. Пилотът на Ред Бул завърши на 3-а позиция в шампионата през 2016 г., зад Розберг и Хамилтън, но болидът не му позволи да се бори за титлата с двамата пилоти на Мерцедес. Основната слабост на автомобила му бе недостатъчно мощният двигател на Рено спрямо този на Сребърните стрели.

„Да, определено смятам, че мога да победя Хамилтън при равни условия, коментира австралиецът. – Бил съм питан няколко пъти с кого бих искал да съм съотборник. Люис е един от пилотите, който ще посоча. Очевидно той е изключително талантлив и бихме направили добра битка и съм уверен, че мога да си свърша работата и да го победя.”

По информация на Аутоспорт пък Ред Бул е единият от двата отбора, които са на печалба за изминалия сезон. Екипът от Милтън Кийнс е с 5 милиона паунда чиста печалба, колкото има и друт отбор във Великобритания – Уилямс. За отбора на Франк Уилямс финансовите постъпления са почти без промяна и бюджетът е идентичен спрямо този от сезон 2015.

При Ред Бул имаше повече приходи, след като те прекратиха партньорството си с основния спонсор Infiniti в края на 2015 г. и сключиха договор с Tag Heuer. От новият спонсор Биковете са спечели 55 млн. паунда.