Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще изтърпи наказание в решетката за Гран при на Италия

Рикиардо ще изтърпи наказание в решетката за Гран при на Италия

50
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо ще получи наказание в стартовата решетка за Гран при на Италия. Това заяви спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер. На Монца традиционно пилотите на „биковете“ нямат шанс да се борят с Ферари и Мерцедес заради дългите прави и голямото значение на двигателя. Затова в екипа са решили Рикиардо да сложи нови компоненти по мотора и да изтърпи санкцията си именно в Италия.

Австралиецът отпадна в отминалото състезание на Спа, след като задното му крило бе счупено при инцидента на старта. Докато бъде сменено, Рикиардо изостана с 1 обиколка и в един момент от отбора прецениха, че няма смисъл той да продължава да кара, тъй като няма шанс да спечели точки.

„Даниел със сигурност ще получи наказание за нови елементи по двигателя следващия уикенд, каза Хорнер пред Sky Sports. – При Макс също може да има промени по мотора. Но състезанието в Сингапур е следващия ни шанс, където може да поставим под напрежение Ферари и Мерцедес.“

Самият Рикиардо описа инцидента си така: „В първия завой усетих удар и след това се изпързалях и бях в задницата на колата на Кими. Всичко се случи много бързо. Ударът в него беше в следствие на създадения инцидент и затова му се извинявам, ако това причини отпадането му.

След това задното ми крило в голяма степен беше отчупено. Механиците се опитаха да го оправят и да ме пуснат на пистата преди да сме изостанали с една обиколка. Но за малко не успяхме. След това чакахме да излезе кола за сигурност, за да може да се върнем в обиколката на лидерите. Към края решихме, че не можем да чакаме повече и се прибрах в бокса.“