Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите признаха, че са сгрешили в решението си да не накажат Строл...

Стюардите признаха, че са сгрешили в решението си да не накажат Строл в Австрия

2579
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

В Гран при на Щайермарк стюардите решиха, че изпреварването на Ланс Строл в завой 3 срещу Даниел Рикиардо към края на състезанието е било честно.

Рикиардо не остана доволен от това. Австралиецът описа изпреварването на Строл като „отчаяно“, тъй като и двамата излязоха от пистата преди то да бъде завършено.

Инцидентът беше една от темите по време на брифинга в петък. Даниел е успял да убеди стюардите в това, че е трябвало да накажат Строл. Въпреки това, няма да има наказание за кандаския пилот на Рейсинг Пойнт, но няма да приемат подобни изпреварвания в бъдеще.

Пред Аутоспорт той сподели, че ако същото се случи днес в състезанието, състезателите ще трябва да разменят позициите си.

„Мисля че след като разгледаха фактите, те се съгласиха, че биха направили нещата по различен начин. Но след като мине неделя вечер и дойде понеделник, резултатите са постоянни. Не можеш да се връщаш и да променяш позициите. Така че очевидно съм леко разочарован.“

„Имаше и разговори относно моето излизане от пистата. Но очевидно, това не бе мой избор. Не излязох от нея за забавление. И ние го дискутирахме. В общи линии се съгласиха, че следващият път биха направили нещата различно.“

Днес Рикиардо стартира от 11-а позиция в състзанието за Гран при на Унгария.