Начало Рали Ричардс се надява темпото на Мини във Франция да е като това...

Ричардс се надява темпото на Мини във Франция да е като това в Германия

75
0
Дани Сордо,Дейвид Ричардс

Същото темпо като в рали Германия иска от пилотите си Крис Мийк и Дани Сордо шефът на Мини WRC Тийм Дейвид Ричардс. Тимът не участва в последния кръг от световния рали шампионат в Австралия, но има подиум от предходната надпревара – Сордо се класира трети.

С оглед темпото в Германия Ричардс е убеден, че състезателите на Мини могат да се справят на такова ниво и в предстоящата надпревара във Франция.

Дани и Крис доказаха, че сме много бързи на чакъл. Целта ни за следващия старт ще е отново финал на силни позиции. Остава да видим дали можем да повторим подиума. Дани познава отсечките, но Крис тепърва ще ги преминава – обясни той.

Мийк допълни, че има идея какво да очаква, тъй като е провеждал доста тренировки в района, както и че там е нужна постоянна концентрация. Сордо пък бе втори през 2010 г. (тогава със Ситроен).

Настилката във Франция се променя често, а това прави отсечките техническо предизвикателство. Маршрутът е хълмист, особено в частите, където се преминава през гори. Кара се според времето. Миналия сезон валя сериозно и настилката бе крайно хлъзгава. Аз лично харесвам много ралито – каза още испанецът.