Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо би карал и Инди 500, и Льо Ман

Рикиардо би карал и Инди 500, и Льо Ман

1191
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Даниел Рикиардо вече е пилот на Макларън и това му дава нови възможности, като се има предвид участието на компанията от Уокинг в други шампионати, както и ангажираността на Зак Браун в различни първенства. Австралийският пилот посочи, че би опитал силите си както в прочутите 24 часа на Льо Ман, така и в не по-малко легендарните Индианаполис 500.

„Ако трябва да съм напълно честен, то овалите малко ме плашат“, призна Рикиардо

„На Инди би било готино, но мисля, че първоначално ми трябва тест. Онова, което Фернандо [Алонсо] направи, беше страхотно. Тогава си мислех как ли бих се справил аз. Може би един ден… Някои от колегите ми пък вече са карали на Льо Ман. Идеята да споделиш всички тайни със съотборниците си, отколкото да си държиш картите скрити звучи интересно. Както и идеята да стигнеш границата на възможностите си – физически и умствено, това също е яко.“

Миналия декември Рикиардо сподели, че дори вече работи по бъдещо участие в легендарна не само в родината му надпревара – Батърст 1000.

„Всъщност вече съм си говорил със Зак за Батърст. Да, работим по въпроса, работим“, каза пилотът.

Шефовете на Макларън са благосклонни към подобни идеи. Според Зак Браун не само Рикиардо, но и Ландо Норис би участвал с удоволствие в други състезания.

„Според мен хората вече са наясно, че аз съм малко по-различен от повечето шефове във Формула 1. Харесва ми нашите пилоти да си опитват силите на Дайтона, Льо Ман, различни неща. Мисля, че нещата опират до графици и дали подобни участия могат да се вместят“, коментира тогава Зак Браун.

Шефът на Макларън в F1 Андреас Зайдл пък дълго време оглавяваше отбора на Порше в LMP1. Той дори е водил разговори с Рикиардо за евентуално негово участие в 24 часа на Льо Ман

След отказа на австралиеца обаче, мястото отиде при Нико Хюлкенберг, който спечели надпреварата през 2015-та в екипаж с Ърл Бамбър и Ник Танди.

„Даниел е сред пилотите, които винаги съм държал под око. Харесвам начина, по който се състезава, а и намирам положителната му нагласа за освежаваща. Сега вече ще имаме възможност да работим заедно“, каза Зайдл.