Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Бях оптимист преди началото на състезанието във Вегас

Рикиардо: Бях оптимист преди началото на състезанието във Вегас

557
0
Даниел Рикиардо, Алфа Таури
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо коментира надпреварата във Вегас. Пилотът на Алфа Таури призна, че е „бил голям оптимист преди началото на състезанието“. За съжаление, Рикиардо така и не успя да покаже потенциала си, тъй като е чувствал, че неговата кола е била в „различна лига“ спрямо всички останали.

Рикиардо започна състезанието от 14-о място на стартовата решетка заради не толкова добро представяне в квалификацията. Опитният австралиец имаше лоша стартова реакция и на практика бе погълнат от автомобилите зад него

Състезателят на Алфа Таури прогресира до 12-то място преди първия си и единствен питстоп в обиколка №17. След това той заемаше позиция далеч от челната десетка. В крайна сметка той финишира едва 14-ти, тъй като нямаше достатъчно сцепление и изпитваше затруднения с управлението на гумите.

Рикиардо се надяваше на по-силен резултат във Вегас. За нещастие, той се бореше със своя болид заради огромната липса на сцепление.

„Бях оптимист преди началото на състезанието във Вегас. Все още имаше известна доза реалност, че може би всичко ще бъде наред, а може би не. За съжаление, нищо не беше наред“, сподели Рикиардо.

„Знаехме, че ще се борим на старта на надпреварите и при рестартите, защото определено пропуснахме нещо онзи уикенд. Не успяхме да накараме гумите да работят на хлъзгавия асфалт, когато са все още студени или когато са напълно нови“, продължи пилотът на Алфа Таури.  „Но дори и при това положение чувствах: „добре, след няколко обиколки ще получим някаква температура и след това ще можем да се върнем в битката. Честно казано така и не успяхме да стигнем дотам. Също така смятам, рестартите не ни помогнаха. Това обаче не е оправдание, просто нещо, което ни липсваше през онзи уикенд“, каза още осемкратният победител в F1.

В заключителните обиколки Рикиардо изпревари Логан Сарджънт (Уилямс) и Гуаню Жу (Алфа Ромео). Това обаче не бе достатъчно, за да му позволи да намери място в зоната на точките

„Работихме с различно ниво на сцепление в сравнение с останалите. Изпреварваха ме от външната страна на завой №3, който, повярвайте ми, е наистина, наистина, наистина хлъзгав. Фактът, че ме изпреварваха от външната страна, ме накара да си кажа: „Човече, определено се намираме в друга лига.“

„Трябва да си напишем домашното. Тази седмица историята ще бъде друга, така че ще се съсредоточим върху нея“, завърши Даниел Рикиардо.

Другият пилот на Алфа Таури Юки Цунода потегли от дъното на колоната. Японецът успя да спечели няколко позиции на старта и бе близо до челната десетка. Няколко тура преди финала Цунода отпадна заради проблем със скоростната кутия.

„Разделихме настройките между двата ни автомобила. Малко рискувахме с моя автомобил, но в крайна сметка не се получиха нещата. Имах чист старт днес и бях щастлив, че се опазих от проблеми. Това ни позволи да спечелим доста позиции. За съжаление нямахме темпото, за да завършим в топ 10“, коментира Цунода.

„Щастливи сме, че се изправихме пред предизвикателство, защото знаехме, че ще се борим. Трябваше да опитаме нещо. Като цяло предизвикателството ми хареса. Да, то не отплати, но в крайна сметка нямаше значение, тъй като трябваше да оттеглим моя автомобил. Гледайки напред към Абу Даби, ще се стремим да спечелим точки. Всичко може да се случи, така че ще се постараем да дадем най-доброто от себе си“, добави състезателят на Алфа Таури.