Начало Избрани Рикиардо е оптимист преди началото на новия сезон

Рикиардо е оптимист преди началото на новия сезон

868
0
Даниел Рикиардо и Ландо Норис
Даниел Рикиардо и Ландо Норис, снимка Макларън

Даниел Рикиардо е оптимист преди началото на новия сезон в F1. Aвтралиецът няма търпение да седне зад волана на новия болид на Макларън. Той се надява, че MCL36 ще бъде машина, която пасва на неговия стил на каране. 

В началото на миналата година Рикиардо премина от Рено в Макларън с амбиции да се върне по-близо до челото на колоната. Австралийският състезател изпитваше сериозни затруднения през първата половина от сезона в новия си отбор. Той често изоставаше от по-младия си съотборник Ландо Норис в квалификациите и състезанията, тъй като трудно се адаптираше към автомобила на британския тим.

След лятната пауза Рикиардо подобри своето представяне и дори успя да спечели състезанието на Монца. Това бе първи успех за него от Гран при на Монако 2018. Също така той върна Макларън на най-високото място на подиума след около 9-годишна пауза. Последната победа на отбора бе в състезанието на Интерлагос през 2012 г. 

Тъй като F1 навлиза в нова ера след въвеждането на изцяло нов набор от технически правила, Рикиардо се надява, че новото поколение болиди с граунд ефект ще подхожда на неговия стил на шофиране. Според него първото състезание от новия сезон ще бъде като допълнителен тест за всички отбори и пилоти.

„Надявам се да е така!“, заяви 32-годишният пилот от Пърт пред медиите.

„С промяната на правилата идва и оптимизмът, защото това ще е добър знак за мен. Може би този автомобил ще прави неща, които обичам. Така че със сигурност има оптимизъм по отношение на това и се надявам, че ще има някаква промяна на пистата.“

Само времето ще покаже дали Макларън е подготвил най-добрия си автомобил за последното десетилетие. Бившият пилот на HRT, Торо Росо, Ред Бул и Рено признава, че несигурността около новите болиди създава вълнуващо чувство на очакване.

„Няма да знаем къде ще се намираме, докато не излезем на пистата. Но мисълта за това е вълнуваща.“

„Мисля, че с напредването на миналогодишния сезон се подобрявах все повече. Все още не мога кажа, че съм на най-високо ниво. Тази промяна  ме кара да съм оптимист. Това е е едно освежаване за мен. Може би тези коли ще ми позволят да се представя по-добре.“

Запитан дали ще има усещането че се състезава в различна категория заради новите разпоредби, Рикиардо отговори:

„Може би не чак толкова. Достатъчно е да знаете, че тук има голяма промяна и се случват някои неща. Не бих казал, че се чувствам все едно се състезавам в друга категория.“

„В момента тече процес на адаптация и се надявам да свикна с новия болид възможно най-скоро“, завърши Даниел Рикиардо.