Начало Избрани Рикиардо: Първото състезание за 2022 ще бъде като допълнителен тест

Рикиардо: Първото състезание за 2022 ще бъде като допълнителен тест

1198
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Първото състезание от сезон 2022 в F1 ще бъде като допълнителен тест. Това смята Даниел Рикиардо. Според него уикендът за Гран при на Бахрейн ще бъде допълнително изпитание, в което отборите ще опитат да разберат как работят новите болиди. Австралиецът се надява да завърши кариерата си в екипа на Макларън

Редица нови технически правила влизат в сила тази година. Това означава, че автомобилите ще изглеждат и ще се държат доста по-различно в сравнение с предишните няколко години.

Австралиецът не очаква това да доведе до бурни състезания в началото на кампанията, тъй като състезателите все още няма да се напълно адаптирали към новите коли.

„Мисля, че ние пилотите сме достатъчно добри, за да се адаптираме възможно по-бързо“, сподели Рикиардо.

„С напредването на сезона ще се настройваме успоредно с развитието на автомобилите.“

Рикиардо имаше трудна първа година в тима на Макларън. Въпреки победата на Монца, често пъти той не отговаряше на темпото на по-младия си съотборник Ландо Норис. Австралийският състезател смята, че ограниченият брой тестове преди началото на новия сезон не му помага.

Подготовката за сезон 2022 започва с два тридневни теста. Първият ще се проведе при закрити врати на пистата Каталуния. Вторият е в Бахрейн, който ще бъде излъчван на живо в платформата F1TV и на него ще бъдат допускани фенове. Бившият пилот на Торо Росо, Ред Бул и Рено смята, че това ще даде възможност на пилотите да се приспособят към новите автомобили с още по-бързи темпове.

„Гледайки назад, миналата година ми беше много трудно да свикна с колата при толкова малко тестове“, каза той.

„Сега нещата са малко по-добре. Имаме общо шест тестови дни. Затова всичко трябва да бъде наред. Първо правим изпитания в Барселона, после в Бахрейн. Там сезонът започва седмица по-късно, което е от голяма полза.“

„Първото състезание за 2022 ще бъде като допълнителен тест. Очаквам да минат поне 4-5 състезания, преди да се види както е истинското разпределение на силите“, завърши Даниел Рикиардо.

Пилотът на Макларън ще се състезава с нов дизайн на каската, който прилична на праскова.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Daniel Ricciardo (@danielricciardo)