Начало Избрани Рикиардо: Гран при на САЩ е едно от любимите ми състезания през...

Рикиардо: Гран при на САЩ е едно от любимите ми състезания през годината

412
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Виктор Алекян

Даниел Рикиардо е готов за състезанието в САЩ. Надпреварата на пистата в Тексас е една от последните за него като пилот на Макларън. Австралиецът сподели, че догодина няма да бъде на стартовата решетка в F1. Това означава, че той може да участва във финалните си стартове като пилот от Формула 1.

Рикиардо има две трети места на Circuit of the Americas (COTA), записани през 2014 и 2016 г. Пилотът на Макларън завърши на пета позиция в последното издание на Гран при на САЩ. Сегашната цел на него и целия британски екип е да спечели възможно повече точки, които да помогнат за борбата с Алпин за четвъртото място при конструкторите.

„Остин, да започваме! Гран при на САЩ е едно от най-любимите ми състезания през годината. Допълнителната енергия, която получавам от атмосферата, е неизмерима. Наистина обичам всичко в нея. Нищо в Тексас не може да се сравни с друга част от света, като започнем от публиката и стигнем до храната и музиката. Нямам търпение отново да карам на това невероятно трасе“, сподели Рикиардо.

„Очаквам с нетърпение последните четири състезания от сезона, Опитвам да направя всичко възможно, за да постигнем максимални резултати и да продължим да се борим за четвъртото място в шампионата“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Рикиардо Ландо Норис също познава добре трасето в Тексас. Британецът завърши в зоната на точките по време на първите си две участия в Гран при на САЩ. Подобно на Рикиардо, Норис се надява Макларън да вземе в борбата за позиция зад тимовете на Ред Бул, Ферари и Мерцедес.

„Радвам се да се върна в Остин. Това е страхотен град, който е напълно подходящ за състезание. Феновете тук винаги са страхотни, така че уикендът ще бъде вълнуващ. Пистата в Тексас е забавна и има някои страхотни характеристики, подобни на трасета като Сузука. Нямам търпение да изляза и да видя как се движат новите автомобили на трасето. В предишните ми две участия тук спечелих точки. Надявам се да продължим серията и да спечелим ценни точки за шампионата на конструкторите“, сподели пилотът на Макларън.

Макларън е един от най-успешните тимове в историята на Гран при на САЩ. Британският отбор спечели и първото състезание на COTA. Този уикенд Макларън ще предостави един от своите автомобили на Алекс Палу. Бившият шампион в Индикар ще замени Рикиардо в първата петъчна тренировка в пистата в Тексас.

„Гран при на Съединените щати е любимо състезание за много от членовете на екипа. Всички очакваме с нетърпение уикенда на COTA. Феновете са страхотни и наистина допринасят за вълнуващата атмосфера в Остин. Самата писта има някои интересни характеристики, сред които промени в изкачването и широки завои с множество линии за изпреварване, Ще бъде важно да се балансира настройката между някои от по-бавните завои и скоростта, необходима за правите“, каза Андреас Зайдл.

„Очакваме с нетърпение да дадем възможност на Алекс Палу да пробва нашия болид MCL36. За екипа ще бъде полезно да получим неговата обратна връзка и подкрепа при настройването на автомобила, преди Даниел да се върне в FP2. До края на сезона остават само четири състезания. Ние трябва да не се отпускаме и да натискаме колкото се може повече, за да се върнем на четвърто място в шампионата на конструкторите“, добави шефът на Макларън.