Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо хвали съотборника си

Рикиардо хвали съотборника си

31
0

Даниел Рикардо заяви, че е впечатлен от представянето на съотборника си в Ред Бул Даниил Квят през изминалия сезон. Руският пилот бе повишен от Торо Росо след една година в младежкия тим на Биковете и през 2015 г. получи място в големия отбор на Матешиц. В началото на сезона Рикардо водеше в шампионата пред младия руснак, но след това представянето им се изравни, като дори Квят започна да бъде по-бърз. И в Гран При на Унгария Данил записа най-доброто постижение в кариерата си, завършвайки 2-и.

„Той показа скорост, не мога да кажа, че не е бърз, заяви Рикиардо. – Направи някои добри квалификации и състезания и като цяло през сезона даде признаци на развитие. В първите 4 кръга като че ли не беше достатъчно бърз. Може би защото беше в нов отбор и още не беше свикнал с колата. Имаше два варианта: или да се научи бързо или всичко да се провали – той направи първото.“

В класирането при пилотите в края на сезона Квят завърши с две точки преднина пред съотборника си и според Рикардо това е само началото: „Той запази много хубаво ниво на представяне. Адаптира се добре, сам направи крачка напред, когато имаше нужда. Все още е млад, така че има време за развитие. Мисля, че вече се чувства удобно в света на Ф1.”