Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Райконен вярват, че Фетел ще се справи; Вилньов: Ферари трябва...

Рикиардо и Райконен вярват, че Фетел ще се справи; Вилньов: Ферари трябва да започне отначало

5255
0

Двама от бившите съотборници на Себастиан Фетел – Даниел Рикиардо и Кими Райконен – очакват от немския пилот да се справи със затрудненията, които изпитва през сезон 2020 във Формула 1. Четирикратният световен шампион изживява труден период от началото на надпреварите в тазгодишния световен шампионат. Някои реплики по радиото по време на състезания доведоха до предположения, че отношенията във Ферари в момента са много обтегнати. Заговори се дори дали Фетел изобщо ще довърши сезона с тима от Маранело. Себастиан и Скудерията обявиха още през май, че ще се разделят в края на 2020 г.

Сред хората в падока, които най-добре познават Фетел, са бившите му съотборници. Той изкара само година с Даниел Рикиардо (2014 г.) в Ред Бул, а с Кими Райконен бе от 2015 до 2018-та във Ферари.

„Фетел много обича спорта. Ако иска да продължи и ако вярва, че може да се задържи на топ нивото, което показва през последните 10 години, тогава 100% трябва да остане“, сподели Рикиардо

„Според мен му пука прекалено много – или от чиста любов към спорта, или от гордост. Той анализира всичко и намира начин да постигне подобрение, открива отговорите на въпроси. Не смятам, че е човек, който просто ще зареже един проблем и ще си тръгне. Определено очаквам да се справи, със сигурност.“

Райконен е на мнение, че Себастиан е наясно как работи Формула 1 и фактът, че все още кара за Ферари няма да повлияе на професионализма му. Самият Кими никога не е смятал това да си пилот на Скудерията за по-различно от карането за който и да е друг тим.

„Сигурен съм, че не е доволен от ситуацията в момента, но положението е такова. Смятам, че е от достатъчно дълго време в спорта, за да знае какво се случва понякога и да намери начин да обърне нещата. Ферари си е Ферари – хората ги гледат под лупа, особено италианците, но се съмнявам, че това ще има влияние върху неговата работа“, каза финландецът.

Междувременно световният шампион във Формула 1 за 1997 г. Жак Вилньов сподели, че Ферари трябва да започне да се изгражда като екип отначало. Канадецът обясни пред Скай Спортс, че е необходимо да се привличат точните специалисти, а не непременно италиански кадри.

„Ферари трябва да започне всичко отначало. Отборът има много сложни задачи, чието решение ще отнеме доста време, може би две години. Искат да направят Ферари истински италиански отбор, но не мисля, че това е необходимо условие за успех в съвременната Формула 1. Най-важно от всичко е да се вземат най-добрите специалисти, без значение от националността им“, допълни Вилньов.