Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изненадан и доволен от 7-ото място

Рикиардо изненадан и доволен от 7-ото място

937
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо заяви, че е изненадан, но и много доволен от 7-ото място в решетката за Гран при на Великобритания. Пилотът на Рено бе най-бързият извън състезателите на водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Австралиецът освен това изостана само на 0.4 сек от 6-ия Фетел. В същото време той изпревари Ландо Норис с Макларън и бе по-бърз от съотборника си Нико Хюлкенберг с 0.2 сек.

„След вчерашния ден не бях много притеснен, но не мислех, че можем да направим такъв скок и да настигнем пилотите на Макларън, каза Рикиардо. – Беше добра квалификация, в която разполагах с добра кола.“

Даниел каза още, че е имал много добра скорост в бавните завои и би искал да се бори с Фетел в надпреварата, който е пред него.

Но целта му всъщност трябва да е да задържи 7-ата позиция и пилотите зад себе си. И Рено да спечели повече точки от Макларън в битката за 4-ото място при тимовете.

Хюлкенберг с другия болид на французите завърши сесията 10-и. Той се оплака от проблеми с баланса на колата, но отбеляза, че като цяло тя е била добра. В състезанието утре целта му ще е да победи пилотите на Макларън.