Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Колата на Ред Бул е почти перфектна

Рикиардо: Колата на Ред Бул е почти перфектна

35
0
Даниел Рикиардо

Австралиецът Даниел Рикиардо, който доминира изцяло в тестовете за млади пилоти в Абу Даби с колата на Ред Бул, нямаше как да не бъде изключително доволен от шанса, който му бе даден, както естествено и от постигнатото.

С екземплярът на RB6, с който Марк Уебър спечели унгарската Гран при, младият му сънародник успя да постигне резултат от 1:38.102, което е с 1,3 секунди по-добро време от това, с което Себастиан Фетел спечели полпозишъна си миналата събота.

„Беше страхотно да направя този тест и невероятно да се доближа толкова много до времената на големите момчета от този уикенд! Много рядко можеш да получиш перфектен автомобил, но трябва да кажа, че този е много близо.

Истинско удоволствие е да го караш – спираш, завиваш и колата прави всичко точно както очакваш. Мисля, че доста се поизнервих преди миналогодишния тест, докато този път бях много по-спокоен, въпреки че винаги си нервен преди да се качиш в колата през първия ден. През втория обаче направихме повече дълги серии от обиколки и би било фантастично да получа шанса да карам болид от Ф1 за постоянно“, заяви 21-годишният Рикиардо.