Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо наказан с 3 места в решетката за Испания

Рикиардо наказан с 3 места в решетката за Испания

1611
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Пилотът на Рено Даниел Рикиардо получи наказание от 3 места в стартовата решетката за следващия кръг от сезона за Гран при на Испания след 2 седмици.

След като излетя от трасето след неуспешен опит да изпревари Дани Квят, австралиецът включи на задна предавка и удари пилота на Торо Росо, който също беше в зоната за сигурност. И двамата отпаднаха от състезанието.

„Не се чувствам добре от случилото се. Странно е, обясни ситуацията Рикиардо пред британския Sky Sports. – Видях, че има място и опитах атака. Имах увереността, че ще се получи. После обаче усетих, че започвам да блокирам гумите и изпуснах завоя.

Веднага след като отидох в зоната за сигурност, ме връхлетя чувство на паника и спешна нужда да се върна на пистата и да загубя колкото се може по-малко време.

Включих на задна предавка и тръгнах, като нямах идея къде се намира Дани. Мислех си, че той е останал на трасето. В крайна сметка опитвайки се да минимизирам грешката си, направих още една такава.”

Квят от своя страна заяви саркастично, че за следващия кръг на Каталуня ще купи ново огледало на Рикиардо, за да вижда по-добре той какво се случва зад него.