Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не бил сигурен, че ще успее да премине Q2 с гумите...

Рикиардо не бил сигурен, че ще успее да премине Q2 с гумите медиум

1072
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Рено

Даниел Рикиардо заяви, че не е бил сигурен дали ще успее да премине втората част на квалификацията във Франция с гумите медиум.

Пилотът на Рено имаше много добро темпо в тренировките, като използва новата версия на двигателя с вътрешно горене на френския производител.

И затова от отбора решиха той да се опита да премине втората част на квалификацията със средните по твърдост гуми. Австралиецът все пак успя и ще стартира в състезанието с тях, а в Q3 записа 8-и резултат.

„Не бях използвал гумите медиум през уикенда до 2-ата част на квалификацията. А трябваше да ги поставя за нея, обясни Даниел.

– Не бях сигурен дали ще успея да се справя. В отбора очевидно знаеха нещо повече за тях. В първата ми обиколка допуснах грешка. Вторият ми опит обаче беше добър и това ми позволи да вляза в Q3. Осмото място отразява реално възможностите ни.“

Рикиардо бе разследван от стюардите за блокиране на Кими Райконен от Алфа Ромео в първата част на квалификацията. Наказание за австралиеца нямаше, тъй като те прецениха, че Даниел не е попречил на Кими умишлено. А освен това ситуацията се е получила на неудобно място от пистата и не е имало как Рикиардо да пропусне финландеца.

Другият пилот на Рено Нико Хюлкенберг не стигна до 3-ата част на квалификацията. Той допусна грешка в последния си опит в Q2, като блокира задните гуми при спирането за завой 8.

Германецът заяви, че ако е разполагал с новия двигател, е можел да достигне до Q3. Ако го беше използвал обаче, той щеше да получи наказание в решетката.