Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не е готов да подпише нов договор с Рено

Рикиардо не е готов да подпише нов договор с Рено

2017
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо заяви, че в момента не е готов да подпише нов договор с екипа на Рено. Австралиецът дойде във френския тим от Ред Бул, като подписа контракт за 2019 и 2020 г.

Представянето на Рено тази година обаче не е особено убедително. Тимът е на 5-о място при конструкторите, зад Мерцедес, Ферари, Ред Бул и Макларън. В последния кръг в Австрия Рикиардо и Хюлкенберг не взеха точки.

„Точно сега не бих подписал нов договор, коментира австралиецът. – Но не защото нямам доверие на Рено. Искам да изчакам втората половина от сезона. Бих искал да се борим с Макларън за 4-ото място.“

Рикиардо призна, че не е очаквал бързо да започне да постига успехи с Рено. А преминаването му в екипа от Енстън му е помогнало да се развие като състезател в последните месеци.

„Промяната ми позволи да се подобря като пилот и като човек, каза Даниел. – Не съм имал илюзии, че ще е лесно. Във Формула 1 не можеш да започнеш да печелиш веднага. Исках промяна и да изляза от зоната ми на комфорт. Дори това да означава, че трябва да поема рискове.“