Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не искам да съм пети; Норис: Почти сме пред Макс

Рикиардо: Не искам да съм пети; Норис: Почти сме пред Макс

1793
0
Ландо Норис; Снимка: Пирели
Ландо Норис; Снимка: Пирели

Пилотите на Макларън спечелиха четвърта и пета позиция на квалификацията вчера. Те бяха съвсем близо до лидерите и показаха по-добро темпо от Ферари, които са техни преки конкуренти за трета позиция в шампионата.

„Мразя думите „много близо“, защото те означават че човек не се е справил достатъчно добре. Щастлив съм. На много по-добра позиция сме от миналата седмица. Добра стартово място.“ – каза Ландо Норис.

Британецът призна, че от Макларън са „направили някои подобрения“ на колата в свободната тренировка преди квалификацията.

„Беше добра от самото начало и успяхме да поработим върху нея. Това е хубаво. Ако можеше да намерим малко повече време щеше да е чудесно. Мисля, че трябва да останем там, където сме. Може би ще има възможност да изпреварим Макс, имаме шанс срещу Ред Бул. Смятам, че сме по-близо до него, а Мерцедес са много напред и не се състезаваме с тях. Пред Перес сме и почти сме пред Макс. Но нека почакаме и видим. Не съм сигурен. Трябва да видим какво е темпото с много гориво.“

Даниел Рикиардо сподели, че е имал затруднения с болида си.

„Ще видите в състезанията. Бях ядосан. Гняв и борба с болида. Първите два сектора бяха изравнени и знаех, че трябва да спечеля преднина в третия сектор. Мислех, че съм трети преди да ми кажат, че съм пети. Гладен съм да постигна резултат. Утре ще бъде забавно. Когато видиш колко си близо до първите трима, има известна фрустрация. Две стотни от трето място или нещо такова… Позицията ни е добра, но е болезнено когато си толкова близо. Не искам да съм пети утре.“