Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не излизам с мисълта, че това е последното ми състезание

Рикиардо: Не излизам с мисълта, че това е последното ми състезание

440
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Иван Тенчев, Абу Даби. Гран при на Абу Даби може да е последното състезание на Даниел Рикиардо във Формула 1, но въпреки това той коментира отново с широка усмивка онова, което предстои този уикенд. Пилотът на Макларън се съгласи да прекрати предсрочно контракта с екипа през лятото и за следващия сезон няма титулярно място. Надеждата е да се върне през 2024 г., но няма гаранции, че това изобщо ще се случи. Твърди се, че понастоящем преговаря с Ред Бул за мястото на трети пилот в екипа.

„Психически не се отнасям към предстоящия уикенд като последното ми състезание, но може и да е такова “, призна Рикиардо

„Знам, че нищо не е гарантирано в бъдеще. Така че просто излизам, за да му се насладя. Няма да се вълнувам прекалено от мисълта последно ли е или не. Просто ще го приема такова, каквото е. Имам наказание за грида, но обикновено се справям по-добре, когато съм със санкция. Всъщност поисках наказание от пет места, но и три ще свършат работа!“, каза с още по-широка усмивка Рикиардо.

Даниел бе наказан с три позиции на решетката за Абу Даби за удара с Кевин Магнусен в началото на Гран при на Бразилия преди седмица.

Австралиецът добави, че плановете му за бъдещето все още не са очертани, но все пак има шанс да видим отново ведрата му физиономия му в падока и догодина, най-вероятно като трети пилот в Ред Бул.

„Все още нищо не е потвърдено… Но има напредък. Така че ще видим. Надявам се, че до известна степен ще можете да се радвате на добрия ми външен вид отново през следващата година“, усмихна се победителят в 8 Гран при, за когото стана ясно, че изобщо не е вдигал телефона си за евентуален контракт в Хаас и мястото на Мик Шумахер

Гюнтер Щайнер разказа вчера, че е потърсил Рикиардо, дори още преди от Макларън да подпишат с Оскар Пиастри. Опцията за предварителното прекратяване на договора бе на Даниел. Ако той не се бе съгласил да си тръгне от Макларън, по-младият му сънародник щеше да изкара 2023 г. като резерва в тима от Уокинг. Рикиардо предпочете да не удължава агонията.