Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Не мисля, че някой искаше да се състезава след инцидента на...

Рикиардо: Не мисля, че някой искаше да се състезава след инцидента на Юбер

1771
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо (в средата) в битка на пистата Спа, снимка: Спас Генев

Даниел Рикиардо не смята, че някой от пилотите е имал особено желание да се състезава в отминалата Гран при на Белгия след катастрофата във Формула 2 в събота, отнела живота на Антоан Юбер.

Французинът загина при тежък инцидент след старта на надпреварата на Спа, като катастрофира и беше ударен от Хуан Мануел Корея.

„Знам, че най-добрият начин да покажем уважение към Антоан, беше да се състезаваме, заяви пилотът на Рено. – Но не мисля, че всъщност някой от пилотите искаше да се състезава.

Поне това се отнася за мен, но съм сигурен, че не съм единственият. Със сигурност беше тежко да сме на пистата и да покажем смелост. Мисля, че всички чувстват облекчение, че състезанието свърши. Надявам се, че за последен път се случва такъв трагичен инцидент.“

Рикиардо заяви още, че не е бил в състояние да забрави напълно фаталния инцидент по време на състезанието. А в него австралиецът завърши едва 14-и.

В края гумите му се износиха и той остана извън зоната на точките, като бе изпреварен от много пилоти.

„Не знам дори как се озовахме на позиция в топ 10, обясни Даниел. – В началото видях, че има инцидент пред мен и го избегнах. След това обаче усетих силен удар отзад. В резултат имаше много поражения по пода.

Мислех, че ще трябва да се прибера в бокса и да отпадна. Но останах и бях на 7-о място за известно време. Справих се добре и останах на тази позиция за доста обиколки, но в края не можех да задържа пилотите зад мен.“