Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Обичам уличните писти и нямам търпение да се върна у дома

Рикиардо: Обичам уличните писти и нямам търпение да се върна у дома

103
0

Даниел Рикиардо заяви, че няма търпение да се върне в родината си Австралия за първия старт от сезона във Формула 1 в Мелбърн на 20 март. Освен това той обича уличните писти, каквато е Албърт парк, и се надява да постигне добър резултат в домашното си състезание. Досега Даниел няма особен късмет у дома, като през 2014 г. финишира втори, но след финала беше дисквалифициран заради превишаване на максимално допустимия дебит на поток за гориво.

„Най-любимото ми нещо от Гран При на Австралия са феновете, който велики са, каза пилотът на Ред Бул. – Всеки път, когато отидем на пистата, ни посрещат шумно и ентусиазирано. Освен това треасето е забавно. Обожавам уличните писти, а Албърт Парк предлага и страхотна комбинация от завои. Освен това не си падам по европейската зима, така че нямам търпение да се прибера в Австралия и да видя малко слънце. Искам да чуя малко австралийски акцент, да хапна австралийска храна.”

По отношение за очакванията си за старта на сезона и подготовката, Даниел заяви: „Тази година тестовете минаха много по-добре за нас в сравнение с миналата. Няма как да знаем къде сме спрямо другите преди състезанието, но виждаме, че сме доста по-стабилно подготвени и тръгваме с увереност. Аз лично съм напълно готов да стартираме. Бях готов и през януари и продължавам да бъда.”