Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо очаква да има шанс за подиум на Нюрбургринг

Рикиардо очаква да има шанс за подиум на Нюрбургринг

917
0
Даниел Рикиардо 2020
Даниел Рикиардо, снимка Рено

Даниел Рикиардо вярва, че студеното и дъждовно време на Нюрбургринг може да объркат сметките на много отбори.

След отмяната на първите две тренировки поради лоша видимост, пилoтите ще имат на разположение само една тренировъчна сесия. Това е първа надпревара на немската писта от сезон 2013. Очаква се Гран при на Айфел да  бъде най-студеното състезание в история на F1. Според Даниел Рикиардо непредсказуемите условия на трасето може да променят съотношението на силите.

Много се радвам да се завърна на Нюрбургринг. Никога не съм карал на толкова студена писта. Дори и на сухо при толкова ниски температури ще е много трудно да загреем гумите. Това ще е голямо предизвикателство за всички състезатели“, сподели Рикиардо.
„Това ще бъде необичаен рейс уикенд. Този сезон имахме много надпревари при различни условия и това е хубаво. Нюрбургринг ще е сигурно най-студената, на която съм карал. Мисля че температурите ще са по-ниски дори от тези на зимните тестове в Барселона. Хубавото е, че ситуацията е еднаква за всички тимове. Дъждовните надпревари винаги са били много интересни и драматични. Очаквам тежка битка в средата на колоната и се надявам да имам шанс за подиум“, обобщи Даниел Рикиардо.