Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отмениха и втората тренировка на Нюрбургринг

Отмениха и втората тренировка на Нюрбургринг

2029
0
Нюрбургринг Ф1
Нюрбургринг, снимка Пирели
Втората свободна тренировка за Гран при на Айфел във F1 също бе отменена. Условията на Нюрбургринг отново не позволиха медицинския хеликоптер да излети и така двете  тренировъчни сесии бяха прекратени. След две пореди отлагания на старта на сесията, рейс контролът отмени провеждането и на втората тренировка.

Температурата на въздуха бе 10 градуса, а на трасето 13. Пистата отново бе мокра и видимостта не позоволи на медицинския хеликоптер да излети и началото на втората тренировка ще бъде отложено за минум половин час.


След първото забавяне на тренировката времето на пистата Нюрбургринг не се подобри и старта на сесията бе отложен за още половин час.

Себастиан Фетел използва специална каска за състезателния уикенд на Нюрбургринг в чест на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер.

В същото време тимовете и пилотите във F1 намираха различни начини за развлечение по време на тази тренировъчна сесия.

Рейс директорът на F1 Майкъл Маси обясни създалата се ситуация на Нюрбургринг.

„Надявамхе се, че ситуацията на пистата ще се подобри. За съжаление мъглата така и не се вдигна. Не искахме да рискуваме безопасността на пилотите и затова отменихме и втората тренировъчна сесия“, сподели Маси.