Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Открихме няколко недостатъка в автомобила

Рикиардо: Открихме няколко недостатъка в автомобила

1041
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо разкри, че тимът на Виза РБ е идентифицирал някои недостатъци в настоящата спецификация на автомобила. Австралиецът потвърди, че „не всичко функционира на 100 %“ и че има сериозни проблеми, които трябва да бъдат разрешени възможно най-скоро.

Рикиардо изживя едно трудно начало на сезон 2024. Пилотът на Виза РБ финишира 13-ти в Бахрейн. Седмица по-късно в Джеда той остана 16-ти и дори се завъртя в заключителната фаза на надпреварата. Преди това той беше забавен в бокса заради проблем при смяната на задните гуми. Така той завърши извън зоната на точките за втора поредна надпревара

Рикиардо смята, че отборът е открил „недостатъци“ в дизайна на VCARB 01 и заяви следното:

„Открихме няколко недостатъка в автомобила Мисля, това че винаги щеше да бъде трудна битка. Просто не разполагаме с всичко и нещата не функционират на 100%. Честно казано, вече виждаме няколко сериозни недостатъка в тази спецификация на автомобила“, сподели Рикиардо.

„Самото състезание беше трудно. Появи се кола за сигурност, всички излязоха в бокса, а ние имахме наистина бавно спиране. След това бяхме в това влакче. Лично аз също направих своята грешка и имах завъртане в завой №1“, добави пилотът на Виза РБ.

Рикиардо така и не уточни естеството на проблемите. Опитният австралиец посочи, че има проблеми с производството на повече „ефективност“. Това означава, че тимът на Виза РБ се бори да се подобри толкова силно, колкото конкурентните отбори. В същото време Юки Цунода посочи липсата на сцепление в автомобила.

„Честно казано има някои проблемни неща с автомобила. Това важи особено когато става въпрос за ефективност на производството и всичко останало. Просто няколко неща не се получиха“, продължи Рикиардо. „Когато ние стоим на едно място, а продължават да се подобряват, това също е знак. Можех да почувствам, че карах на лимита на автомобила.“

„Впоследствие все пак открихме някои неща. Но след това имаш закрит парк [регламент, който не позволява големи промени в настройките]. Ако трябва да съм честен, дори и да нямахме закрит парк, вероятно това не е нещо, което можем да поправим за 24 часа. Сигурен, че няколко части [ще] се върнат във фабриката. Надявам се да се появим в Мелбърн с по-добър автомобил“, завърши Даниел Рикиардо.

Австралиецът определено трябва да подобри представянето си в следващите няколко старта. В противен случай той може да последва съдбата на предшественика си Ник де Врис. За момента мястото на Рикиардо не е застрашено. Това обаче може да се промени с напредване на кампанията.