Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Поне направих повече обиколки от вчера

Рикиардо: Поне направих повече обиколки от вчера

68
0
Даниел Рикиардо,Себастиан Фетел

Едва десет обиколки бе балансът на Даниел Рикиардо за двата дни на пистата Херес. След като в четвъртък завъртя едва три, в петък направи още седем преди работният ден да приключи отново предсрочно.

„Най-малкото поне броя на обиколките е повече от първия ден“, заяви с чувство за хумор новият съотборник на Себастиян Фетел. В момента обаче на никой от отбора на Ред Бул не му е до смях. Проблемите с надеждността доведоха до това, че за четирите дни с новата кола бяха направени едва 21 обиколки. Проблемите с охлаждането продължават въпреки промените.

„Опитахме се да реагираме, но нещата не се получиха. Всичко трябва да работи добре, да се получи добро взаимодействие между всички компоненти. Задвижващите системи са много по-сложни и както очаквахме ще трябва време, за да започне всичко да работи в синхрон.“

Ред Бул ще имат време да намерят правилния път до следващите тестове, които ще са в Бахрейн от 19 до 22 февруари. Рикиардо е сигурен, че всички в екипа ще дадат всичко от себе си, за да покажат формата от миналата година.

„Ако някой може да обърне нещата, то това са нашите момчета. Сигурен съм, че ще овладеят проблемите на време, защото са най-добрите в света. Сезонът все още не е започнал и не сме загубили точки. Имаме достатъчно време, за да се справим с възникналите проблеми.

Възможно е отборите, които сега въртяха обиколка след обиколка да са на секунда от нашето темпо. Кой знае… Разбира се искаше ми се да направя повече обиколки, защото затова съм дошъл. Но сме дошли също така, за да разберем новите системи и техните проблеми.“