Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо призова за промени по колата на Рено

Рикиардо призова за промени по колата на Рено

2504
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо: снимка: Рено

Даниел Рикиардо призова екипа си Рено да направи промени по колата RS19, за да пасва тя по-добре на стила му на каране. От началото на сезона австралиецът има трудности с поведението на болида и обикновено е по-бавен от съотборника си Нико Хюлкенберг.

В последния кръг за Гран при на Китай Рикиардо отбеляза прогрес, като стигна до 3-ата част на квалификацията. След това само с 1 питстоп поддържаше добро темпо и завърши 7-и. Пред него бяха само пилотите на водещите 3 тима – Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

„Започвам да свиквам с колата. Колкото повече я карам, толкова повече нещата се напасват за мен. Като например спирането, обясни Даниел. – По отношение на увереността, карането и усещането при спиране има какво да бъде подобрено.

В тези области колата може да е по-добра. Също и по отношение на притискащата сила. Аз самият също имам какво да подобря. В следващите състезания мисля, че нещата ще се случат естествено.“

В тази връзка неговият съотборник Нико Хюлкенберг очаква Рикиардо да започне скоро да го притиска, след като успее да се адаптира към колата на Рено.

„Даниел още свиква с колата и с новия отбор, каза Нико пред британския Sky Sports. – Винаги отнема повече време, отколкото човек очаква. Особено когато идваш от по-добра кола към малко по-лоша. Нещата са доста различни. Различна е нагласата и битката в челото и в средата на колоната.“