Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с ултиматум от Марко?

Рикиардо с ултиматум от Марко?

2241
0
Даниел Рикиардо, Виза РБ, РБ
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Даниeл Рикиардо е получил ултиматум от Хелмут Марко да подобри представянето си. В противен случай още през май на неговото място щял да седне Лиам Лоусън. Информацията е на новозеландския вестник „Хералд“. Според публикацията в Ред Бул смятали Лоусън и за най-добрия възможен вариант за съотборник на Макс Верстапен, ако решат да не задържат Серхио Перес, чийто договор изтича в края на сезон 2024. По този въпрос има различни мнения на наблюдатели, тъй като контрактите на повече от половината настоящи титуляри в F1 са до края на тази година.

Ситуацията във Виза РБ обаче може да се промени още по време на състезателната година. В Ред Бул по принцип имат история със смени на пилоти през сезона. Натискът върху Рикиардо явно е огромен от самото начало на 2024-та.

Резултатите на Рикиардо в първите три състезателни уикенда са 13-то, 16-то и 12-то място. Той бе изпреварен от Юки Цунода и в трите квалификации досега. Японският пилот взе и точки в Австралия, след което Марко не пестеше похвалите си за него.

„Цунода отново стигна топ 10 в квалификацията. Това е невероятно представяне. Карането му беше постоянно, без грешки. Надявам се да влезе и в точките, защото скоростта е налице, както бе и в първите две надпревари“, коментира Марко след квалификацията.

След състезанието похвалите продължиха.

„Юки кара перфектно от първата обиколка в петък. Беше много постоянен и с добри времена и в състезанието. Когато Нико [Хюлкенберг] го атакува, той моментално отговори. Мисля, че това потвърди, че Юки е напълно зрял пилот“, каза Марко след финала на Албърт парк

Цунода бе осми в класирането на Гран при на Австралия след наказанието на Фернандо Алонсо и искрено се радваше на точките.

„Най-после в топ 10! Отборът определено го заслужава и съм много щастлив. Представянето ни бе много постоянно през уикенда, колата вървеше чудесно от самото начало. Не допуснахме никакви грешки, а това е важно, за да имаме заедно с тима достатъчно увереност за следващите стартове. Да направиш чисто състезание звучи лесно, но последните две надпревари бяха разочароващи за нас“, каза самият Цунода.

Рикиардо остана 12-ти в домашната си надпревара. Обясни, че се е опитал да извлече максимума от болида си и имал някои добри серии на пистата.

„Според мен все още ни липсва нещо. На моменти си мисля, че не преминавам някои завои с достатъчна скорост. По време на надпреварата набелязах няколко точки за събиране на информация и ще ни помогнат да разберем по-добре колата си“, коментира Рикиардо.

Лиам Лоусън е резервен пилот за Ред Бул и Виза РБ този сезон. Той замести Рикиардо през 2023 г., когато австралиецът катастрофира на Зандвоорт в Нидерландия. В петте си старта с Алфа Таури веднъж се класира в топ 10 и два пъти бе 11-ти.