Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо също влиза във филмовата индустрия

Рикиардо също влиза във филмовата индустрия

817
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо също влиза във филмовата индустрия. Пилотът на Виза РБ става изпълнителен продуцент на ново телевизионно предаване на тема F1. То ще бъде излъчвано по стрийминг платформата Хулу, собственост на Дисни.

Рикиардо става вторият пилот от F1, който влиза в света на шоубизнеса след Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион вече продуцира филм за F1 с участието на Брад Пит заедно с Джери Брукхаймър. Хамилтън беше близо до участие във филма Топ Гън: Маверик на режисьора Джоузеф Косински. Той получи покана от Том Круз, но в крайна сметка отказа да се включи в американската екшън драма

Филмът с участието на Брад Пит вече е заснел немалко кадри от падока на F1 в продължение на няколко състезателни уикенда през изминалата година. Разбира се, имаше известно прекъсване заради стачката на Гилдията на филмовите актьори. В крайна сметка снимките продължиха. По-рано тази година снимачният екип беше на американската писта Дайтона. Предвижда се филмът да излезе на екран през лятото на 2025 г. Според информацията, бюджетът на продукцията ще надхвърли $300 млн.

Проектът на Рикиардо няма да бъде толкова толкова мащабен. Той трябва да представлява комедия за променливата съдба на семеен състезателен отбор под контрола на млада дама, която току що го е наследила. Работното заглавие на филма е „Downforce“.

Според американското списание за шоубизнес Холивуд рипортър, сценарият е написан от Алек Бърг и Адам Каунти. Двамата са автори на успешната комедия Силициевата долина за света на технологичните компании.

Преди това Бърг е бил сценарист и на продукции като „Зайнфелд“, „Спри своя ентусиазъм“ и късното токшоу с Конан О’Брайън. Както е обичайно за холивудската развлекателна индустрия, Downforce е получил първоначална поръчка само за пилотен епизод. Надеждата е, че след това ще бъде продължен за пълен сезон.

Засега не се знае каква точно ще бъде ролята на Рикиардо в продукцията. На този няма повече подробности по въпроса. Пилотът на Виза РБ вероятно ще бъде попитан за това по време на срещите с медиите в Имола

Рикиардо и Хамилтън не са единствените фигури от F1, които се занимават с шоубизнес. Говори се, че бившият шеф на  Хаас Гюнтер Щайнер също е бил поканен за изпълнителен продуцент на предаване за американската телевизия CBS, което в момента е в начална фаза на разработка. Щайнер стана голяма звезда заради участието си в поредицата на Нетфликс Drive To Survive.

В момента Нетфликс работи по седмия сезон на поредицата. Същевременно главният изпълнителен директор на F1 Стефано Доменикали потвърди, че последният сезон е бил доста успешен.

„Премиерата на шести сезон на „Drive to Survive“ се състоя на 23 февруари“, заяви Доменикали. „Той достигна топ 10 в класацията на Нетфликс на над 40 пазара. [Той] продължава да има най-високи нива на завършеност – или броя на хората, гледали сериала в платформата – в сравнение както с неписаното, така и с писаното съдържание“, добави италианецът.