Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се надява да покаже пълния потенциал на Рено в Китай

Рикиардо се надява да покаже пълния потенциал на Рено в Китай

1299
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо се надява да покаже пълния потенциал на болида на Рено в предстоящата в края на тази седмица Гран при на Китай на пистата в Шанхай. В първите 2 кръга от сезона той и Хюлкенберг нямаха особен късмет, като Нико все пак беше по-бързият пилот.

Австралиецът не завърши в Австралия, като повреди колата още на старта при преминаване през голяма неравност. В Бахрейн и двамата пилоти на френския тим се движеха в зоната на точките, преди да отпаднат в една и съща обиколка заради повреди в задвижващата система.

„Все по-близо съм до това да извадя максимума от колата и да се почувствам комфортно в нея, каза Рикиардо. – Тези неща отнемат време. Сигурен съм, че вървим в правилната посока. Показахме признаци, че това е така по време на уикенда в Бахрейн. Колата определено има скорост. Но трябва да отключим целия и потенциал. Мисля, че има много какво да покажем.“

Рикиардо спечели състезанието в Китай през миналата година като пилот на Ред Бул. През тази той едва ли ще може да повтори постижението си. Но поне се надява да спечели първите си точки за сезона.