Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо ще кара Шевроле-та на Ърнхард на COTA

Рикиардо ще кара Шевроле-та на Ърнхард на COTA

1512
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо ще кара Шевроле-та на Дейл Ърнхард от 1984 г. по време на уикенда за Гран при на САЩ

Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг Зак Браун обеща да му даде колата при първия му подиум за отбора от Уокинг. Рикиардо спечели Гран при на Италия на пистата Монца през септември.

Австралийският пилот се присъедини към Макларън в началото на сезон 2021. Той изпитва известни затруднения с адаптацията към болида, но на Монца се възползва максимално от ситуацията и бе пръв при двойната победа на Макларън. Това сложи край на тригодишен период за Рикиардо без победа и бе първият успех на отбора от Уокинг от 2012 г.

Рикиардо обича да се забавлява и преди време се хвана на бас с бившия шеф на екипа на Рено Сирил Абитебул, докато бе пилот на френския тим. Пилотът се бе обзаложил, че ще вземе подиум за екипа срещу това ръководителят да си направи татуировка. Австралиецът постигна целта, но Абитебул все още не е изпълнил условието. Наскоро състезателят каза, че ще се случи, но иска да се уговорят двамата и да присъства на татуирането. За целта изчаква отминаването на пандемията от коронавирус, за да се разберат.

При представянето на Макларън-а за сезон 2021 Рикиардо отбеляза, че Зак Браун едва ли ще се навие на бас татуировка

През март шефът на Макларън Рейсинг измисли друг стимул за пилота

Той му обеща, че ще му даде да кара Wrangler Шевроле Монте Карло на Дейл Ърнхард от 1984 г. Рикиардо е огромен фен на легендата от НАСКАР и използва неговия №3 през кариерата си.

Програмата все още не е уточнена окончателно. Според първоначалния й вариант демонстрацията е насрочена след първата петъчна тренировка.