Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун обяви специална премия за Рикиардо за първия му подиум с...

Зак Браун обяви специална премия за Рикиардо за първия му подиум с Макларън

3371
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Макларън

Даниел Рикиардо обича да печели, но и да се забавлява. Последният му бас с шеф на отбор на Формула 1 все още не е изпълнен, а Сирил Абитебул напусна Рено и не е в екипа на Алпин. Австралиецът се бе обзаложил с него през 2020 г., че ще вземе подиум за френския отбор. В замяна Абитебул обеща да си направи татуировка.

„Определено ще разберете като се справя със Сирил. Разделихме се с ясното разбиране, че имаме недовършена работа, тоест татуировката. Но ще стане, ще стане“, все още е убеден Рикиардо.

Докато обаче пътищата им с Абитебул се пресекат отново, австралиецът вече е част от тима на Макларън и се надява на сериозен прогрес с новия си отбор. При представянето на новия MCL35M той каза, че Зак Браун вероятно няма да се навие на бас за татуировка. Американският мениджър обаче е склонен на други варианти. Той притежава сериозна колекция от състезателни автомобили, някои от които са уникати. Голяма гордост за Браун е един специален Шевроле Монте Карло. С този автомобил в средата на 80-те години на XX век се състезава седемкратният шампион в НАСКАР Дейл Ърнхард, който пък е един от детските герои на Рикиардо. Имайки предвид афинитета на Даниел към приключения и привързаността му към Ърнхард, Браун обяви, че пилотът ще получи специална премия, ако донесе подиум на Макларън.

„Шевроле Монте Карло Вранглер от 1984 г. на Дейл Ърнхард старши. Донеси ни този подиум и ще го караш, Даниел Рикиардо“, написа в социалните мрежи шефът на Макларън Рейсинг

Засега Рикиардо получи макет на автомобила и лично се увери, че началникът му притежава реалния автомобил.

„Да, имам го. Този модел го задръж, но след първия ти подиум мисля, че може да покараш истинската кола“, отбеляза Браун.

Даниел с радост прие предизвикателството и се зачуди какво ще получи шефът на компанията от Уокинг от него.

„Може би shoey?“, предложи Браун.

„Дадено!“, обеща веднага пилотът. „Това наистина ли е за мен?“

„Да. Мисля, че ще ти е допълнителен стимул, който ще поддържа бойния ти дух. Ако, разбира се, имаш нужда от допълнителна мотивация“, завърши Браун.